Oppilashaku Helsingin kristilliseen kouluun ja päiväkotiin

Hakulomake

Hakeminen Helsingin kristilliseen kouluun ja päiväkotiin suoritetaan hakulomakkeella

Toimita hakemus liitteineen täytettynä koululle. Koulun osoite on:

Helsingin Kristillinen Koulu
Pieksupolku 5
00720 Helsinki

Laita kuoreen teksti "hakemus".

Haastattelu

Ennen oppilasvalintaa koulu järjestää haastattelun oppilaalle ja tämän huoltajalle. Haastatteluun kutsutaan vasta hakemuksen palauttamisen jälkeen, eli hakemusta ei voi palauttaa vasta haastattelutilanteessa.

Haastattelun tarkoituksena on tutustua oppilaaseen ja saada tietoa hänen kouluvalmiuksistaan ja oppimishistoriastaan sekä varmistaa, että huoltajat ovat tietoisia koulun kristillisestä arvopohjasta, kasvatustavoitteista ja toimintaperiaatteista.  

Rehtori, erityisopettaja tai opettaja ottaa yhteyttä edelliseen kouluun tai esikouluun ja keskustelee huoltajan luvalla oppilasta opettaneen opettajan tai erityisopettajan kanssa oppilaan tarpeista kristillisessä koulussa aloittamisen sujumiseksi.

Hakuaika

Ensimmäisen ja seitsemännen luokan oppilaiden hakuaika on tammikuussa, mutta kouluun voi hakeutua oppilaaksi kaikille luokille ympäri vuoden. Periaatteena kuitenkin on, ettei yhdeksännelle luokalle oteta uusia oppilaita kesken lukuvuoden kuin poikkeustapauksissa.

Valinta

Kouluun otetaan oppilaita koko maasta, vaikka helsinkiläisyys katsotaankin hakijalle eduksi.

Valinnassa noudatetaan ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestystä, mutta mikäli hakijoita on enemmän kuin oppilaspaikkoja, etusijalle asetetaan oppilas, jolla on koulussa ennestään sisaruksia tai hän tulee kristillisistä esikouluista tai muista kristillisistä kouluista.

Oppilasvalinnan edellytyksenä on, että oppilas ja oppilaan vanhemmat hyväksyvät koulun toimintaperiaatteet, kasvatustavoitteet sekä kristillisen arvopohjan.

Oppilaspaikkahakemus voidaan hylätä, jos katsotaan, ettei koulu pysty vastaamaan perusopetuslain edellyttämällä tavalla oppilaan mahdolliseen erityisen tuen tarpeeseen, huoltajat eivät anna lupaa ottaa yhteyttä hakijan edelliseen kouluun tai haastattelussa tai hakemuksessa on annettu harhaanjohtavia tietoja.

Liikenneyhteydet

Pukinmäen juna-asema on noin kilometrin kävelymatkan päästä koululta ja sinne pääsee I- ja N- junalla. Katso HLS:n reittioppaasta, kuinka pääset bussilla helpoiten koulullemme. Koulun osoite on Pieksupolku 5.

Hakeminen päiväkotiin

Päiväkotiin haetaan tämän nettisivun yläosasta löytyvällä lomakkeella. Päivähoitopaikkaa voi hakea ympäri vuoden ilman erityistä hakuaikaa. Esiopetuksen hakuajoissa noudatetaan Helsingin kaupungin hakuaikoja.

Jos haette hoitopaikkaa myös kaupungin päiväkodista, sinne on hyvä ilmoittaa, että olette hakeneet paikkaa myös meiltä. Mikäli lapsenne on jo hyväksytty kaupungin päiväkotiin, päiväkotipaikka peruuntuu vasta kun lapsenne on hyväksytty meille.

Lisää tietoa Päiväkoti-välilehdellä.

Tiedustelut

Rehtori Jari von Becker, jari.vonbecker (at )hkkhel.fi  tai  puhelin 040 544 7500 
Pedagoginen rehtori Maarit Laakkonen, maarit.laakkonen (at) hkkhel.fi tai puhelinen 041 528 7755
Varhaiskasvatusjohtaja Maritta Lamponen, maritta.lamponen (at) hkkhel.fi tai puhelin 050 568 8500