Aamu- ja ILTAPÄIVÄTOIMINTA

Aamuparkki 

Koululla toimii aamuparkki klo 7.30 alkaen. Aamukerhossa lapsesi voi leppoisasti aloitella päiväänsä, lueskella, piirtää, pelata lautapelejä tai ihan vain heräillä rauhassa ja ryhmän koosta riippuen mahdollisesti ottaa myös pienen liikuntaspurtin ohjatusti joko jumppasalissa tai ulkona ennen koulupäivän alkua. Toiminnan sisältö suunnitellaan ryhmäkoon ja ikäjakauman mukaan lapsilähtöisesti. Aamukerho on tarkoitettu alakouluikäisille oppilaille ja toimii omassa tilassaan tai muissa koulun tiloissa ohjaajan johdolla.

Aamuparkki on makuton, mutta toimintaan tulee kuitenkin ilmoittautua sähköisen järjestelmän kautta, jotta mitoitamme henkilöstön oikein ja lapsesi on vakuutettu ohjatun toiminnan kautta. Aamukerhon maksullinen vaihtoehto sisältää aamupalan hintaan 20€/kk.

Ilmoittautumislinkki aamuparkkiin.

Iltapäivätoiminta 1.-2. -luokkalaisille

Helsingin kristillisen koulun iltapäivätoiminta on osa Helsingin kaupungin perusopetuksen iltapäivätoiminnan tarjontaa. Iltapäivätoimintaan haetaan kaupungin lomakkeilla keväällä hakuaikana, jonka kaupunki vahvistaa vuosittain. Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Hakulomakkeita saa koululta sekä sähköisessä muodossa alla olevista linkeistä hakuajan alkaessa. Hakulomakkeita saa myös kaikista iltapäivätoiminnan toimintapaikoista. Lomake palautetaan määräaikaan mennessä siihen toimintapaikkaan, johon haetaan. Päätös perusopetuksen iltapäivätoimintaan postitetaan huoltajille yleensä kesäkuun aikana. Ajantasaiset ohjeet ja tiedot hakuajoista löytyvät kaupungin iltapäivätoiminnan nettisivuilta. Linkistä navigoit helposti lomakkeisiin ja ohjeisiin, mutta suoraan koulujen iltapäivätoimintaan pääset myös tästä.

Helsingin kristillisen koulun iltapäivätoiminnan järjestää: Helsingin kristillinen koulu, osoitteessa Pieksupolku 5, 00720 Helsinki

Tietoja kerhosta

Kristillisyys merkitsee meille laatua – siksi haluamme, että lapsesi saa kasvaa lämpimässä ja välittävässä ilmapiirissä ja että hän tulee kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään kunnioituksen kulttuurin keskellä. Ryhmä toimii koulun tiloissa ja toiminta on monipuolista ja lapsilähtöistä.

Panostamme ulkoiluun ja monipuoliseen ohjattuun toimintaan musiikin, kuvataiteen, liikunnan ja kädentaitojen parissa. Iltapäivän aikana nautitaan välipala koulun ruokalassa. Kerhopäivän aikana on mahdollisuus myös läksyjen tekemiseen, lepoon ja vapaaseen leikkiin. Iltapäiväkerholaiset voivat osallistua myös koulun omiin kerhoihin kuten tanssikerhoon ja kokkikerhoon. Teemme myös retkiä lähiympäristöön sekä kulttuurikohteisiin.

Iltapäivätoiminta edistää oppilaiden välisiä keskinäisiä suhteita, kouluviihtyvyyttä ja kouluhyvinvointia sekä tukee koulutyötä. Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy klo 17.00. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

lltapäivätoiminta kouluissa

Helsingin kaupungin perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään kouluissa tai koulujen lähellä olevissa toimintaan soveltuvissa tiloissa. Toimintaa järjestävät koulut, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset tahot. Iltapäivätoiminnan aikana lapselle tarjotaan välipala. Jokaisessa toimintapaikassa työskentelee toiminnasta vastaava ohjaaja.

Iltapäivätoiminta edistää oppilaiden välisiä keskinäisiä suhteita, kouluviihtyvyyttä ja kouluhyvinvointia sekä tukee koulutyötä. Päivittäinen toiminta alkaa lapsen koulutyön päätyttyä ja päättyy joko klo 16.00 tai klo 17.00 toiminnan järjestäjästä riippuen. Toimintaa ei järjestetä koulujen loma-aikana eikä lauantaikoulupäivinä.

Asiakasmaksut

100 e/kk, kun toiminta päättyy klo 16.00
120 e/kk, kun toiminta päättyy klo 17.00

Lisätietoja perusopetuksen iltapäivätoiminnan maksuista, maksuhuojennuksesta ja maksujen periaatteista löydät: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/aamu-ja-iltapaivatoiminta/iltapaivatoiminta/iptoiminta-kouluissa/

Lisätietoja ip-toiminnasta

Vastuuohjaaja Nina Virtanen p. 050-471 9122. Ryhmän p.050 501 9551

Helsingin kaupungin iltapäivätoiminnan aluekoordinaattori: Eeva Elsinen, puh. 09 310 89205, 040 334 5825 eeva.elsinen (at) hel.fi

Pukinmäen iltapäivätoiminnan alue-esite 2019.

 

KouluPlus-kerhotoiminta 3.-4. luokkalaisille

Helsingin kristillinen koulu järjestää myös laajennettua iltapäivätoimintaa. Tämä KouluPlus-kerho on tarkoitettu 3.-4.-luokkalaisille, jotta isommillakin alakoululaisilla olisi turvallinen ja virikkeellinen arki. Kouluumme hakee oppilaita ympäri koko pääkaupunkiseutua ja haluamme varmistaa, että perheiden arki olisi mahdollisimman sujuvaa, vaikka koulumatka olisi hiukan pidempikin. Ilo, yhteinen leikki ja toiminnallisuus ovat läsnä kerhotoiminnassamme!

Kerhotoiminta on myös luonnollisella, lapselle ominaisella tavalla sidoksissa kristilliseen arvokasvatukseen. Kerhotoiminnassa tuemme lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Haluamme tarjota lapselle mahdollisuuden tutustua asioihin ja ilmiöihin, joita kristinuskon parissa eletään todeksi. Näitä tarkastellaan aina katsomussensitiivisesti jokaisen ryhmässä olevan lapsen katsomusta kunnioittavalla tavalla. KouluPlus-kerhotoiminta perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen ja arvomaailmaan.

Tähän asti molemmat iltapäiväkerhot ovat toimineet yhdessä, edellä kuvatun monipuolisen toiminnan parissa, mutta lapsiryhmän kasvaessa pystymme tarjoamaan vielä enemmän vaihtoehtoja kerhojen sisältöihin. Kerholaisemme voivat osallistua jo ensi kaudella myös koulun kokki- ja tanssikerhoihin. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta ja kehittämisehdotuksia.

KouluPlus-kerho on maksullinen, klo 16 saakka 100€ / kk ja klo 17 saakka 120€ / kk sisältäen välipalan. KouluPlus-iltapäivätoimintaan haetaan koulun omalla sähköisellä lomakkeella. Linkki KouluPlus ilmoittautumislomakkeeseen